Vagy mindenki egoista, vagy senki!

Önző

Ön szerint vannak ezen a világon igazán önzetlen emberek? Ha objektíven és őszintén megvizsgáljuk a dolgot, nagy meglepetésünkre meg kell állapítanunk, hogy NEM!

Nézzük meg, hogy miért!

Tagadhatatlan tény az, hogy minden ember számára csakis egyetlen egy ember a legkedvesebb... Az, aki legközelebb áll a szívéhez és bárki másnál fontosabb és értékesebb a számára nem más, mint saját maga!

Sose áldozza fel magát!

Önfeláldozás

Ön is ismer olyan embereket, akik azt mondják, hogy kiteszik a lelküket másokért, de a jóságukért nemhogy csak semmit nem kapnak vissza, hanem gyakran még vissza is élnek vele?

Vagy netán Ön is néha úgy érzi, hogy a tetteiért jobbat érdemelne?

Ennek két fő oka van.

Zavarja, mit gondolnak mások Önről?

Pletykázás

Előfordult-e már Önnel, hogy nagyon rosszul esett Önnek az, amit mások Önről meséltek?

Ha igen, akkor van az Ön számára egy nagyon jó hírem: Amit mások mondanak, azt nem kell személyesen vennie, mert az egyáltalán nem is Önről szól, hanem őróluk. Nem véletlenül van az a mondás, hogy mindenki magából indul.

Gondoljon csak bele!

Nem úgy van, hogy mások szájából jönnek ki az ítélő-bíráló szavak? Nem mások elméjéből származnak azok a kritériumok, amelyek alapján értékelik Önt?

S ezeknek mi köze Önhöz?

Hamis boldogság

Bőséges reggeli

Ahogyan elkezdtem egyre személyesebben foglalkozni az emberekkel, egy megdöbbentő felismerésre tettem szert.

Eddig én is azt hittem, hogy az emberek, azért teszik, amit tesznek (bármi is az), mert attól boldogok szeretnének lenni.

De a legújabb tapasztalataim szerint egyre világosabbá vált a számomra, hogy ez nem teljesen így van. Sőt, nagyon ritka az az ember, aki valóban boldog akar lenni!

Igaz Szeretet

Hegy a szívben

Az előző blogbejegyzésben arról írtam, hogy mi a különbség az emberi szeretet és a valódi Szeretet között, most pedig arról lesz szó, hogy hogyan lehet elérni a valódi Szeretetet.

Az igazság az, hogy a valódi Szeretetet nem lehet elérni. Mert, ha el lehetne érni, hozzá lehetne jutni, akkor azt el is lehetne veszíteni.

Nem minden szeretet, amit annak hívunk...

Lakatban a szív

Használjuk a „szeretet” szót, de az esetek legnagyobb részében, nem a valódi szeretetről beszélünk.

Pl. amikor azt mondjuk, hogy „Szeretlek.”, a valódi jelentése valami ilyesmi is lehet: „Ragaszkodok hozzád.”, „Érzelmileg (vagy egyéb módon) függök tőled.” vagy „Jól érzem magam veled, mert a kedvemben jársz.”

Egy különleges meditáció (nem csak) a problémák megoldására

Vagyok meditáció

Nem tudom, mi az Ön tapasztalata, de a megfigyeléseim szerint általában mindenki véglegesen szeretné megoldani a problémáit és azután csak nyugodtan élni.

Azonban, hiába oldjuk meg az egyik problémát, máris jön helyette egy másik, és ez így megy tovább a végtelenségig mindaddig, amíg ugyanazt tesszük, mint eddig.

A problémák azért jönnek szüntelenül, mert fókuszálunk rájuk.

Azt úgy tesszük például, hogy

Lehetséges, hogy semmi az égvilágon nem árthat Önnek, sőt...?

Lakat és virág

Ahogyan az előző blogbejegyzésben ígértem, most meg fogjuk azt vizsgálni, hogy tud-e valami bármilyen módon is ártani Önnek.

Ahhoz, hogy sikeres legyen ez a kísérlet, kérem, ne csak elolvassa ezt a blogbejegyzést és ne pusztán csak gondolkozzon rajta, hanem tényleg győződjön meg róla a saját bőrén keresztül, hogy mi az igazság!

Vajon a többi élőlénynél okosabbá tesz-e minket a gondolkodás?

Gondolkodó férfi

Nos, ha ezt meg lehet kérdőjelezni, akkor már sejthető, hogy bizonyos szempontból nem hogy nem tesz minket okosabbá a többi élőlénynél a gondolkodás, hanem egyenesen hátráltat is minket az életünkben.

Ha megfigyeli a természetet, rengeteget lehet tanulni (sőt, tanulunk is) tőle.

Valóban ez Ön lenne?

Csontváz

Kérem, nézze meg jól a fenti képet, és mondja meg nekem, hogy mit mond Önnek a szíve róla!

Pontosabban arra vagyok kíváncsi, hogy valóban úgy érzi-e, hogy az Ön lenne?

Biztos vagyok benne, hogy a szíve legmélyén erősen sejti, hogy az nem lehet Ön, vagyis hogy igazából Ön nem lehet a fizikai test.

Oldalak

Feliratkozás RSS - blogok csatornájára